Milyen a profi duguláselhárítás?

Mitől is jó egy duguláselhárító? Röviden: hihetetlen gyorsan kiérkezik a hét bármelyik napján, akár éjjel is, magával hoz minden szükséges eszközt és szerszámot amire szüksége lehet (nem feltételezi, hogy van otthon vödrünk a szennyvíz felfogására, mert egyáltalán nem biztos, hogy van), gyorsan és reális áron dolgozik.

lefolyótisztítókA gyors kiérkezés alatt azt értem, hogy hétvégén is kiérkezik maximum 3 órán belül, ennyit ugyanis még éppen ki lehet bírni egy eldugult wc esetén. És persze a dologhoz az is hozzátartozik, hogy jó, ha egy órán belül végez is. Fontos, hogy lehetőség szerint bontás nélkül végezze a dolgát és természetesen takarítson is fel maga után a munka végeztével.

Legfontosabb dolgok a dugulás megszüntetéségez

Ami azonban még a gyorsaságnál is fontosabb: egyből hárítsa el a dugulást, ne kelljen elszaladgálnia különböző eszközökért, gépekért vagy alkatrészekért, azt meg végképp ne mondja, hogy csak másnap tudja befejezni a munkát, addig oldjuk meg valahogy mondjuk a wc hiányát. Legyen felkészülve a keményebb helyzetekre is, és legyenek készenlétben a bonyolult esetekhez szükséges gépei és eszközei is, melyek az aktuális csőhálózathoz méretezettek, hogy ne károsítsák azt.

Manapság már az is elterjedt, hogy a szakemberek garanciát vállalnak a duguláselhárításra. Egy profi ugyanis tudja, hogy ha valóban alaposan megtisztította a csőhálózatot, akkor nem valószínű, hogy egy-három hónapon belül újra teljesen eldugulna. Általában tanácsokat is kaphatunk tőlük a problémák kivédésére, helyszínre szabott ötleteikkel megúszhatóak az újabb dugulások a szennyvízrendszerben.

Fontos még a duguláselhárítás árairól is szót ejteni: azt el tudom fogadni, hogy a pontos helyzet ismeretének hiányában teljesen pontos árat nem tudnak előre mondani, de profi duguláselhárítók esetében elvárható, hogy legalább egy nagyságrendet meg tudjanak előzetesen határozni, melytől csak kis mértékben térnek el a munkálatok folyamán, folyamatosan tájékoztatva a tulajdonosokat a problémák jellegéről és költség vonzatairól. Az semmiképpen sem elfogadható, ha utólag, az előre nem látható körülményekre hivatkozva az eredetileg ajánlott ár másfél-kétszeresét kérik el tőlünk, ilyen szakember inkább ne jöjjön hozzánk.