Duguláselhárítás az olasz étteremben

Még a legjobb olasz étteremben is előfordulhat, hogy a megnövekedett használat következtében dugulás alakul ki a wcben. Ez bizony kellemetlen tud lenni azok számára, akik szerettek volna egy meghitt, hangulatos estét eltölteni egy igazi jó olasz pizza társaságában.

A csőtörés bemérése

dugulás az olasz étterembenElőször azt kell meghatározni, hogy a wc lefolyó lokálisan dugult-e el, vagy pedig csőtörés elhárításra lesz szükség. A legtöbb esetben a csőtörés bemérése jelzőgázos vizsgálattal, vagy nyomvonal meghatározással történik. Amint sikerül lokalizálni a hibát, megkezdődhet a csatorna javítása, szükség esetén bélelése. Amennyiben lokális a probléma, azt kell megnézni, hogy megoldható-e a duguláselhárítás bontás nélkül. Sok esetben nincs szükség vízszerelésre és a dugulás is elhárítható házilag.

A vendégek kárpótlása

Általában sajnos nem elegendő az olasz ételek varázslatos ízvilága, hogy feledtessen minden kellemetlenséget, így jó ötlet lehet egy ajándék desszert felszolgálása. Fontos, hogy a problémák ellenére minden vendég jó szájízzel távozzon az étteremből, és ne arra emlékezzen, hogy mi történt a mosdóban. Sajnos azonban, sok esetben a vendéglátók nem fordítanak kellő figyelmet a vendégek elégedettségére, így gyakran előfordul, hogy akár egy törzsvendég is sértve érzi magát, és legközelebb egy másik étterem mellett dönt. Én a vendéglátók helyében mindenképpen kikérném a vendégek véleményét azzal kapcsolatban, hogy mik azok, amikkel elégedettek és amikkel nem. Így mindig lenne visszajelzés, ami alapján tökéletesíteni lehet a vendéglátást.

Olasz spenótos tészta

Az egyik kedvenc tésztaételem a spenótos tészta olasz módra. Amikor csak lehetőségem van egy jó vendéglátóhelyre menni, ezt szoktam választani. Otthon is elkészíthető egyébként, én egy mirelit spenótpüré felét szoktam felhasználni négy személyre. Sajtnak edámit ajánlok, de lehet trappistát is használni, bár én azt annyira nem szeretem. Ezen kívül a szokásos fűszerekre van még szükség (fokhagyma, bazsalikom, szerecsendió). Elkészítése igen egyszerű, először a vöröshagymát üvegesre kell párolni az olajon, majd péppé kell rajta sütni a fokhagyát. Ezután jöhet egy kis liszt rá, majd tej és 2 percig forraljuk. Végül hozzá kell adni a spenótot és a sajtot, majd jó alaposan elkeverni. Ezután az ízesítés következik, a fűszerek, majd kevergetve 5 percig főzzük. Tálalni tésztahalmokra szedve érdemes. Szerintem ez igazán nem bonyolult, és az elkészült tészta mindenképpen kárpótol majd a ráfordított idő miatt.