A dugulás mindig a legrosszabbkor jön: születésnap dugulással

A születésnapra való felkészülés nem egyszerű feladat: az ünnepelt általában hatalmas takarítással készül fel a látogatók fogadására, mely során mindent letöröl és kitisztít, a vendégek pedig az ajándék ötletek összegyűjtésével, a meglepetések kiválasztásával, az ajándékok beszerzésével és születésnapi idézetek, köszöntők kiválasztásával töltenek el igazán sok időt.

dugulás szülinapinAz ajándéktárgyak megszerzésével azonban még nem ér véget az ajándékozási folyamat: a meglepetést be is kell csomagolni, amihez csomagolópapírt vagy ajándékzacskót kell vegyünk, amit szalagokkal, esetleg egyéb díszítéssel is dekorálunk. Szerencsés, ha jó a kézügyességünk, úgy egyszerűbb, a háztartásban is fellelhető alapanyagokból is nagyon díszes csomagolást alkothatunk. Ezután már nincs is más dolgunk, mint megfogalmaznunk az ünnepelthez szóló, személyes üzenetünket, melyet az ajándékkísérő kártyán, vagy képeslapon tüntetünk fel. Itt legtöbben komoly fejtörésbe kezdenek, ami legalább akkora problémát jelent, mint a tökéletes ajándékok kiválasztása.

A születésnapi idézetek

A születésnapi köszöntő frappáns, pozitív hangvételű, általános igazságokat megfogalmazó, mégis, személyreszóló kell legyen, ami valljuk be, többségünknek nem egyszerű feladat. A születésnapi idézetek nagy segítséget jelenthetnek ebben, így egyszerűen csak a megfelelő idézetet kell kiválasztanunk, amely illeszkedik az ünnepelt személyiségéhez, így köszöntőnkkel valamennyire egyedivé tehetjük az ajándékot. Az idézetek nem csak versekből, prózai művekből is származhatnak.

Problémák az ünnepléskor

Amikor ezen is túlesünk és végre eljön az ünneplés ideje, az ünnepelt és megajándékozói is joggal számítanak arra, hogy szabadon, felhőtlenül ünnepelhetik a szülinapot. Ez azonban sajnos nem mindig ilyen egyszerű. Lehetséges, hogy csupán az ételek vagy italok mennyiségét mértük fel rosszul előzetesen, vagy a vendégek ajándékához esik nehezünkre boldog arckifejezést mutatni, ennél azonban nagyobb baj is történhet. Azt mondják, a baj csőstül jön. Pontosan ez a helyzet, amikor éppen a születésnapi ünneplés közben dugul el a lefolyó a wcben. Ezzel mi is és vendégeink is igen kellemetlen helyzetbe kerülhetnek. A dugulást felfedező vendég igen szerencsétlenül érezheti magát, pedig nyilván nem ő okozta a csövek eltömődését (kivéve, ha valami oda nem való tárgyat pottyantott a toalettbe), mégis neki kell jeleznie a problémát a házigazdának, ami igazán kínos lehet. A többi vendég pedig esetleg szintén használná a mosdót, ami nem lehetséges, így ők is inkább távoznak, hogy megoldódjon a kényelmetlenség. A házigazdának viszont nincs hová mennie, ha ő maga nem tudja megoldani házi módszerekkel a lefolyó kitiszítását, kénytelen profi duguláselhárítót hívni. A helyzetet megelőzendő, házibulik, nagyobb vendégségek előtt érdemes meggyőződnünk arról, hogy minden rendben van lefolyóinkkal.